Til nyhedsoversigten

16.07.21

Albin Werle – ONE FOR SORROW, TWO FOR JOY

Albin Werle arbejder med interaktive kunstværker, der befinder sig et sted mellem brugsgenstande og talismaner, besværgelser og vuggeviser.

 Et grundelement i Albin Werles kunstpraksis er spil: nye former for brætspil, nye elementer til spil, nye måder at spille på. Spil forstået som en sammensmeltning af billeder, taktile materialer, og mundtlige eller nedskrevne instruktioner, men også som kunstværker, der skal berøres, flyttes og drejes, synges og udtales. Udstillingen One for Sorrow, Two for Joy, der vises i Det Hvide Palæs herskabelige rum, består af en samling spil – interaktive kunstværker i taktile materialer og varierende formater.

I det aktuelle kunstprogram vil vi gerne præsenterer vores gæster for kunst, som er sanselig og brugerinddragende, og der er Albin Werles udstilling, siger kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen. De besøgende inviteres til at interagere med værkerne, og det skaber alt andet lige en anden form for engagement, når man ikke blot skal se på kunsten, men også godt må ’gøre’ noget.

Albin Werle bidrager også med et nyt værk til parken. Det kommer til at fungere som en ’replik’ til den udendørs kunstinstallation som kunstneren allerede har opført på nabogrunden, hvor udstillingsstedet Augustenborg_Art_Project lægger plæne til værket Masquerade.

Werles to udendørsværker vil stå på hver sin side af indgangen til parken og skabe en visuel forbindelse mellem de to kunstinstitutioner på Palævej, som også samarbejder om et arrangement med kunstneren.

Det sker, når Augustenborg_Project og Augustiana Kunsthal inviterer til Meet & Eat lørdag den 31. juli kl. 14. Arrangementet, der afholdes på engelsk, indledes med en Artist Talk ved Albin Werle efterfulgt af et let traktement bestående af kanapéer og vin i café Downstairs. Billetter á 120 kr. kan reserveres ved tilmelding til sille@augustenborgproject.com

 

Fakta om kunstneren

Albin Werle (f. 1987)  bor og arbejder i København og arbejder i krydsfeltet mellem visuel kunst, spildesign og magi. Han er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi og en del af kunstnerkollektivet Nyxxx. Albin Werle har udstillet flere steder i Danmark og udlandet.

Udstillingen åbner fredag den 30. juli, hvor alle er velkomne i tidsrummet kl. 16.00 – 18.00.
Kunstneren vil være til stede. Husk coronapas.

 

Fakta om udstillingen

Udstillingsperiode: 29. juli – 19. september 2021

Mere om udstillingsprogrammet: https://augustiana.dk/udstillinger/
Entré og åbningstid: Tirsdag-søndag kl. 12-16, mandag lukket. Gratis adgang. Indtil 1. august coronapas
Adresse: Augustiana Kunstpark & Kunsthal, Palævej 10-14, 6440 Augustenborg

Foto:  Tröskel, tröskel, blandede materialer, 2020. Foto: David Stjernholm / Albin Werle under opførelsen af Masquerade, juni 2021.  Foto: Hanne Lundgren Nielsen

 

For yderligere information, kontakt venligst kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen, hnnl@sonderborg.dk, 21 62 44 52