Altid et besøg værd

Velkommen til oplevelser, udstillinger og aktiviteter året rundt

Godt at vide, hvis du planlægger et besøg

Hvordan finder du Augustiana ?

Augustiana er beliggende vest for Augustenborg Slot i udkanten af Augustenborg by ca. 10 km fra Sønderborg.

Find Augustiana – se kort her

Hvornår er der åbent?

Kunsthallen:
Tirsdag-søndag kl. 12-16. mandag lukket

Ændringer i åbningstiden i juni:
Lørdag den 8. juni og søndag den 9. juni kl. 13-16
Tirsdag den 11. juni: kl. 12-18
Lørdag den 15. juni og søndag den 16. juni kl. 13-16

Lukket pga. udstillingsskifte:
17. juni – 3. juli 2024

Kunstparken:
Parken er døgnåben og på alle tider af året et besøg værd. Det rummelige parkanlæg, som mod fjorden forbinder sig til slotsparken, rummer enkelte og markante kunstværker, sjældne træer og buske og en betagende udsigt til Augustenborg Fjord

I kunsthallen præsenteres skiftende udstillinger med fokus på den nye og professionelle samtidskunst. Se mere information om aktuelle udstillinger eller kommende events.

Hvad koster det?

Der er gratis adgang til parken samt til udstillingerne. Ved eksterne arrangementer kan der forekomme entré/deltagergebyr.

Tilbud til skoler & dagsinstitutioner

Vi vil gerne dele vores begejstring for og viden om samtidskunsten med så mange som muligt – og vi elsker besøg. Vi tror på, at man lærer bedre, hvis der kobles praktiske øvelser på den mundtlige formidling. Derfor tilbyder vi små kreative ‘hands on’ opgaver, som eleverne kan afprøve i forbindelse med et besøg. Til udvalgte udstillinger vil det være muligt at bestille workshops eller vi tilbyder lærerkurser. Læs mere her.

Introduktion for grupper

Hvis i er en større gruppe der planlægger at besøge Augustiana, kan i kontakte os og høre om der er mulighed for en introduktion til stedet og nuværende udstillinger.

Hvor må man parkere?

Der er et begrænset antal parkeringspladser på gårdspladsen, hvor gæster er velkomne til at holde. Derudover henviser vi til offentlige parkeringspladser i Augustenborg by. Parkering er gratis.

Kan man købe mad og drikke?

På nuværende tidspunkt er det desværre ikke muligt at købe mad og drikke på Augustiana. Alle er velkomne til at nyde medbragt mad ved de borde og bænkesæt, der er opstillet rundt omkring i parken. Benyt venligst de opstillede affaldsspande til skrald.

Der er åbnet en uafhængig café i nabobygningen, kaldet Augustenborg Garden Café & Bistro, se linket for åbningstider.

Gælder der særlige regler i parken?

Vi beder venligst vores gæster om ikke at berøre de udstillede genstande. I parken er det ikke tilladt at lege eller klatre på de opstillede skulpturer.

Hunde må gerne medtages, men de skal holdes i snor. Vores gartnere sætter desuden stor pris på, at I selv samler op efter jeres firbenede venner.

Vi har hjælpsomme robotter til at slå vores græsplæne, men de bryder sig ikke om at blive forstyrret. Undlad venligst at røre dem, da det kan standse deres arbejde. Vær også opmærksom på robotterne, hvis I lader tæpper eller andre ejendele ligge på plænen.

Hvad kan man ellers se i Augustenborg?

Augustenborg og resten af Sønderborg har meget andet at byde på. Find eventuelt inspiration på Augustianas web-app, Visit Sønderborg eller Momondos Sønderborg-guide.

Oplev kunst i Augustenborg

Augustenborg er med årene blevet en “kunstnerkoloni”, hvor kreative kræfter fra hele omegnen samles. Byen rummer både KunstVærket, et stort atelierfællesskab, udstillingsstedet KunstPunkt og Galleri A, der har specialiseret sig i tegninger og grafiske arbejder.

Find åbningstider og aktuelt program for de enkelte steder samt et væld af andre nyttige oplysninger på augustenborg.dk

Gå på jagt efter sjældne træer

I både parken ved Augustenborg Slot og ved Augustiana er der mange store og sjældne træer. De er markeret på oversigtskort, som er opsat rundt om i parken, og der er udarbejdet en folder, som fortæller mere om træernes historie. Folderen kan hentes på Augustiana og i det lille museum ved Augustenborg Slot.