Til nyhedsoversigten

22.10.19

Forundring Forandring – pressemeddelelse

 Maria Viftrup: Temporary Archive of Object Ecosystems


Den 2. november åbner Augustiana Kunsthal en ny soloudstilling med den unge kunstner og designer Maria Viftrup

Augustiana Kunstpark & Kunsthal danner i efteråret rammen om kunstner og designer Maria Viftrups første soloudstilling. Under overskriften FORUNDRING FORANDRING indtager hun de smukke lokaler i Det Hvide Palæ med sanselige, inddragende og undringsvækkende værker.

Rum for nysgerrighed
Maria Viftrup bruger materialer, farver og oplevelser til at skabe rum for nysgerrighed og debat om vores forhold til verdens ressourcer. Med sin legende tilgang inviterer hun publikum til at deltage i skabelsen af ’Temporary Archive of Object Ecosystems’, et midlertidigt arkiv bestående af skulpturer skabt af bioplast elementer. Viftrup udstiller desuden en samling af 208 reagensglas fyldt med pigmenter, som hun har udvundet af pulveriseret affald, foto af parcelhuse og en serie tegninger med titlen ’Kommunale indfald’, der hylder Vej og Park-medarbejdere, byplanlæggere og haveejere.

Udstillingens værker er sanselige og tankevækkende, og de giver stof til samtaler om den verden, der omgiver os og den fremtid, der venter os.

Materialeeksperimenter i køkkenet
Til ferniseringen den 2. november og i løbet af udstillingsperioden vil Viftrup afholde workshops, hvor publikum er medskaber af en række skulpturer, som kommer til at indgå i værket Temporary Archive of Object Ecosystems. Skulpturerne sammensættes af figurelementer støbt i bioplast, et plastisklignende, vingummiagtigt materiale, som kunstneren selv har skabt i sit køkken.

Ny udstillingsprofil på Augustiana
Udstillingen FORUNDRING FORANDRING befinder sig i krydsfeltet mellem kunst og design. – Det er en debatskabende og tankevækkende udstilling, som er med til at tegne Augustianas nye profil, forklarer kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen. – Udstillingen er den første i en serie af fem udstillinger som Statens Kunstfond har støttet og en professionel blåstempling af vores ambitiøse udstillingsprogram, tilføjer hun, og fortsætter: – Vi glæder os til at præsentere professionel og vedkommende samtidskunst i Augustianas unikke rammer.

Kom til fernisering
Fernisering den 2. november kl. 14-16. Formand for udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, Stephan Kleinschmidt holder åbningstalen. Alle er velkomne.

For yderligere information og aftale om interviews med Maria Viftrup: Kontakt venligst kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen, hnnl@sonderborg.dk, 21 62 44 52

FAKTA:
Udstillingsperiode: 02.11.19-15.12.19
Åbningstider: Tirsdag-søndag kl. 12-16, mandag lukket
Entré: Gratis adgang
Adresse: Augustiana Kunstpark & Kunsthal, Palævej 10-14, 6440 Augustenborg
Website: augustiana.dk