Til nyhedsoversigten

06.04.22

IN A SLOW MANNER

En ambitiøs gruppeudstilling med fokus på tekstil åbner d.  21. maj på Augustiana Kunstpark & Kunsthal i Augustenborg. Udstillingen, In a Slow Manner, blev første gang vist ved genåbningen af udstillings-platformen Le Bicolore i Danmarkshuset, men udfoldes nu i Det Hvide Palæ. Augustianas herskabelige lokaler danner ramme for en række danske og franske kunstnere, som med sanselighed, farve og taktilitet udforsker tekstilkunstens beskaffenhed og som, vigtigst, indgyder til ro og langsommelighed.

In a Slow Manner, hvis udstillingstitel er en ode til væver Anni Albers’ essay Handweaving Today fra 1941, aktiverer på eksperimenterende vis den besøgendes sanser gennem en undersøgelse af stoflighed, som den udfolder sig i en række materialebaserede, primært tekstile værker. Fra væghængte vævninger til to- og tredimensionelle skulpturer, breder kunstnerne sig over generationer, intentioner og udtryk.

Nye som etablerede danske kunstnere og to franske deltager på udstillingen med formål om at vise et udsnit af den mest interessante tekstile kunst netop nu. Oplev Vibeke Rohlands store velourværker, hvor farven trækkes ud i abstrakte former, og franske Valerie Collarts fotoværk, der præsenterer et materialemøde mellem fotografiets todimensionalitet og skulpturens tredimensionalitet. Tove Storchs sirlige, sarte silkeskulptur giver fysisk form til komplekse refleksioner over form, tid og rum, mens hendes monumentale, gyldne værker komplimenterer ornamenteringen i palæets arkitektur. Sofie Genz er relativt nyuddannet, men allerede kompromisløs i sine vævede tekstilers kvalitet og farvepalette, som forholder sig til potentialerne i de farver, der placerer sig i mellemfeltet. Anne Fabricius Møller viser, med rullede stofbaner i plexiglasrammer, værker, hvor det at folde og skabe nuancer i farverne er essentielt, mens Justin Morins silkeværker på poetisk og humoristisk vis refererer til popkultur og naturfænomener i lige dele. Farvealkymisten Margrethe Odgaard udvikler sin Electric Field serie med nye værker i indfarvet silkeorganza og Grethe Sørensen lader naturen trænge helt ind i rummet med sin jaquardvævede bølgestrukturer. Ditte Hammerstrøms møbel bevæger sig i spændingsfeltet mellem design og kunst, og Astrid Kroghs integrerer altid lyset i sine værker.

I Augustianas naturomfavnede rammer i Augustenborg Slotspark markerer udstillingen et vendepunkt i tiden – en søgen efter ro, fordybelse og intentionalitet i vores gøren og relation til materialer og mennesker – og illustrerer derfor, måske mere end nogensinde før, udstillingens titel, In a Slow Manner. Publikum inviteres til at sætte tempoet ned, dvæle ved de smukke værker og lade roen indfinde sig.

In a Slow Manner er kurateret af Henriette Noermark og blev i foråret 2021 vist på Le Bicolore, Danmarks nye udstillingsplatform i Paris. På Augustiana, der ligger i Augustenborg på Als, vises udstillingen sommeren 2022 i forbindelse med, at Tour De France-løbet kommer til området den 3. juli.

Fakta om udstillingen:
Kunstnere:
Astrid Krogh, Justin Morin, Tove Storch, Grethe Sørensen, Margrethe Odgaard, Vibeke Rohland, Anne Fabricius Møller, Valerie Collart, Ditte Hammerstrøm, Sofie Genz
Kurator:
Henriette Noermark
Periode:
21.05.22 – 07.08.22
Lokalitet:
Det Hvide Palæ, Augustiana Kunstpark & Kunsthal, Palævej 10-14, 6440 Augustenborg
Åbningstid:
Tirs-søn kl. 12-16, mandag lukket.
Entré:

Gratis entré
Støttet af:
Statens Kunstfond og Det Obelske Familiefond
Pressefoto:
Grethe Sørensen ved væven. Foto: I Do Art Agency
Justin Morin: How to drape the Surface of Saturn. Installationsview Le Bicolore, Paris. Foto: F. Kleinefenn

Kontakt venligst undertegnede for yderligere information og flere High Res pressefoto.

Hanne Lundgren Nielsen
Udstillingsansvarlig

Augustiana Kunstpark & Kunsthal
Palævej 10-14, 6440 Augustenborg
M 21 62 44 52
hnnl@sonderborg.dk
www.augustiana.dk