Til nyhedsoversigten

12.05.21

Julie Boserup – TRANSFORMER

Den danske billedkunstner Julie Boserup præsenterer collagen og fotografiet i et udvidet felt, når hun dekonstruerer og omdanner rum og arkitektur i udstillingen Transformer, der fra den 22. maj kan opleves på Augustiana Kunsthal.

Med collagen som sit kunstneriske udgangspunkt skaber Julie Boserup komplekse rum med flere dimensioner. Værkerne i den omfattende soloudstilling Tranformer er alle centreret omkring transformationen som en proces, hvor velkendte former forvandles til nye – deraf udstillingens titel.

 

Julie Boserup har formet sin helt egen praksis, der bevæger sig i krydsfeltet mellem fotografi, collage, tegning og arkivbaseret research. Med et skarpt blik for det perifere, det marginaliserede, det forladte og bortgemte sammenstiller hun antikke karyatider, slidte tæpper, dekonstruerede arkitekturfotografier og knækkede trælister i nye to- og tredimensionelle collage-værker, der udfordrer vores måde at se og opleve rumlighed, arkitektur og dekoration på.

– På Augustiana indtager Boserup begge etager i Det Hvide Palæ, hvor hun inddrager vægge, gulve og lofter og forvandler rummene til kunstinstallationer, som man kan træde ind i, fortæller kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen.

 

I stueplan omskabes de tre udstillingsrum til en stor søjlesal med karyatider – søjlefigurer, der forestiller kvindeskikkelser, som ’bærer’ loftet på deres hoveder. Et formmæssigt greb, der samtidig giver stof til eftertanke og peger på kvinders dekorative og perifere rolle i arkitekturhistorien. På første salen vises eksempler på kunstnerens collageværker i en ophængning, hvor et ’tapet’ af skråtstillede trælister på væggene og et patchworkmønster af tæpperester på gulvet lader billederne indgå i en slags tredimensionel collage.

 

Udstillingen har også et stedsspecifikt element. Julie Boserup har skabt et mønstertapet, hvor farvede felter, diagonale striber og fotografier af kyst- og strandmotiver fra Als blander sig med hinanden.

– Fotografierne har vi fået folk fra egnen til at indsende, og netop den måde at inddrage borgerne på er noget, som vi meget gerne vil, siger kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen. – Vi glæder os til at sommerens gæster får mulighed for at opleve Julie Boserups totalinstallation i Det Hvide Palæ.

 

Udstillingen, der tidligere på året har været vist på Viborg Kunsthal, er støttet af Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond, Knud Højgaards Fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt Arne V. Schleschsfond.

 

Fakta om kunstneren

Julie Boserup (f. 1976) er uddannet fra Chelsea College of Art, London, i 2002 og er i dag bosat i København, hvor hun bor og arbejder. Boserup har gjort collagen til sin kunstneriske hovedbeskæftigelse, der kombineres med fotografi, tegning og en indgående interesse for arkitektur. Bag sig har hun adskillige udstillinger i Danmark og udlandet og er repræsenteret i museumssamlinger på Statens Museum for Kunst, Det Nationale Fotomuseum samt Museum of the City of New York.

 

Udstillingen kan opleves fra lørdag den 22. maj. Grundet Covid-19 vil der ikke være en officiel åbning af udstillingen, men i stedet åbent hus i tidsrummet kl. 12.00 – 16.00, hvor kunstneren vil være til stede.
Husk mundbind og coronapas.

Udstillingsperiode: 22. maj – 25. juli 2021

Mere om udstillingen: https://augustiana.dk/udstillinger/transformer/
Entré og åbningstid: Tirsdag-søndag kl. 12-16, mandag lukket. Gratis adgang.

Adgang kræver mundbind og gyldigt coronapas
Adresse: Augustiana Kunstpark & Kunsthal, Palævej 10-14, 6440 Augustenborg

Foto: Installationsview fra Augustiana Kunsthal – Mette Frøsig

 

 

For yderligere information, kontakt venligst undertegnede.