Døgnåben året rundt

Augustiana Kunstpark

Parken er døgnåben og på alle tider af året et besøg værd. Det rummelige parkanlæg, som mod fjorden forbinder sig til slotsparken, rummer enkelte og markante kunstværker, sjældne træer og buske og en betagende udsigt til Augustenborg Fjord.

BENCHMARK – NYE SKULPTURELLE SIDDEPLADSER I KUNSTPARKEN

Augustiana Kunstpark & Kunsthal har inviteret møbelkunstner Rasmus Bækkel Fex til at skabe en serie skulpturelle bænke til parkrummet, der giver parkens gæster mulighed for at sætte sig og samtidig få en kunstnerisk oplevelse.

Læs mere
Claydies’ keramiske ’selfie’-objekter

Kunstnerduoen Claydies har lavet to keramiske ’selfie’-objekter til Augustiana Kunstpark.  De selfie-inspirerede udendørsværker tager udgangspunkt i Augustianas historie, i særlig grad den flamboyante prinsesse og enkehertuginde Louisa Augusta, som boede i Det Hvide Palæ fra 1815-1843. Skulpturerne står ved indgangen til parken.

Kom på besøg i kunstparken og prøv selv at tage et selfie med en af de keramiske skulpturer!

Læs mere om Claydies
Hulk vender hjem

Efter at være blevet restaureret, er Hulk nu tilbage i Augustiana Kunstpark. Kom forbi og sige hej, og bid mærke i hans sunde, grønne kulør.

Find ham på vores kort
FUGLENE ER LANDET I PARKEN

Mia Line udstillede tidligere sit afgangsprojekt, Head Digger, Dusty, Musty, Musky, bestående af tre ens udseende fugleskulpturer i forskellige positurer, her i Augustiana kunsthal. Nu er en udendørs fortolkning af hendes fugle blevet føjet til vores kunstpark.

Fuglene er sendt til reparation.

Mere om Mia Line
I’LL BE YOUR MIRROR

Augustiana har fået et markant vartegn skabt af den internationalt anerkendte kunstner Mikkel Carl. Kunstinstallationen ‘I’ll be Your Mirror’ er støttet af Fabrikant Mads Clausens Fond.

Læs mere
SAG MIR WO DIE BLUMEN SIND

Lars Waldemar har deponeret skulpturgruppen ‘Sag mir wo die Blumen sind’ til Augustiana Kunstpark. Skulpturerne står nu i parken ved Det Hvide Palæ.

Læs mere
Kort over parken

Der er flere skulpturer i Augustiana Kunstpark. Du kan finde deres placering på vores kort.

Se kortet
Projekt synnejysk ordPARKering

Har du set de ‘synnejyske ordpinde’ i parken? I samarbejde med juryen, har vi fået produceret 50 af de mest originale synnejyske ord til ‘ordpinde’, der kan findes rundt i parken. Hvis du støder på et ord du ikke kender, kan du slå det op i vores synnejyske ordbog.

Læs mere om projektet
Synnejysk ordbog

Er der et ord i Projekt synnejysk ordPARKering du ikke kender? Slå det op i vores ordbog, og lær mere om det synnejysk’ sproch.

Synnejysk ordbog
Er du god til synnejysk?

Kom forbi Augustiana og få en flyer, så kan du prøve quizzen og test dine sprogkundskaber. Du kan ikke vinde noget – men måske blive lidt klogere på den synnejyske dialekt.

Augustianas historie

Augustiana holder til i de smukke palæer ved Augustenborg Slot og palæernes historie og funktion er uløseligt forbundet med slottets.

Læs mere