Til nyhedsoversigten

14.06.20

Luca Berti – UD I LANDSKABET — IND I HISTORIEN

En fotodokumentarisk udstilling om den dansk-tyske kultur anno 2020

Fotograf Luca Berti har i anledning af 100 året for Genforeningen foretaget en historisk og kunstnerisk fotorejse i Sønderjylland. Turen foregik på cykel og til fods med det formål at indfange stemningen i landskabet, den traditionelle danske og tyske arkitektur og de mennesker, som han mødte på sin vej. Resultatet af fotorejsen vises nu på en fotodokumentarisk udstilling på Augustiana. Udstillingen omfatter 50 unikke fotografier og er en del af Sønderborgs officielle markering af Genforeningsjubilæet

Vi har i Sønderborg Kommune valgt at støtte Luca Berti’s fotoprojekt med midler fra Genforeningen 2020 Puljen. Vi glæder os over, at projektet er realiseret og til at gå på opdagelse i de fine sort-hvide portrætter af nutiden i skæret af 100-året for Genforeningen. Jeg glæder mig i hvert fald personligt til at gå på opdagelse i en fortælling om vores smukke egn, siger formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme i Sønderborg Kommune, Stephan Kleinschmidt.

Luca Berti er født i Firenze i 1978, men bosat i København siden 2008. Han har med sine kulturhistoriske projekter samarbejdet med en række nationale og regionale museer i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland og Italien. Luca Berti har udgivet 10 fotobøger om livet og kulturen i de nordiske lande.

Læs mere her. Derudover er der en kort video med Luca Berti fra 2015.

OBS: Luca Berti er på Augustiana fra 22.-24. juni og undertegnede kan kontaktes for aftale om interview.

Udstillingsperiode: 24.06.20-22.11.20
Åbningstid: Tirsdag-søndag kl. 12-16
Entré: Gratis adgang
Adresse: Augustiana Kunstpark & Kunsthal, Palævej 10-14, 6440 Augustenborg
Website: www.augustiana.dk
Fotokreditering: Luca Berti

For yderligere information, kontakt venligst
Kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen, hnnl@sonderborg.dk, 21 62 44 52