Til nyhedsoversigten

20.07.22

MEDITATIONS IN AN EMERGENCY 2

Augustiana Kunsthal byde på gådefulde og sanselige værker af Lærke Lauta, når udstillingen ’Meditations in an Emergency 2’ åbner i Det Hvide Palæ lørdag den 13. august.

Det flertydige og det gådefulde er karakteristisk for den danske billedkunstner Lærke Lautas formsprog. Hvad enten hun arbejder figurativt eller abstrakt, todimensionelt eller tredimensionelt, med malerier eller videoinstallationer, er der tale om meditative og sanselige værker, der unddrager sig vores forsøg på entydig fortolkning.

Lærke Lauta arbejder konsistent med sit udtryk på tværs af flere værkkategorier. Udstillingen i Det Hvide Palæs rummer videoinstallationer og figurative malerier, hvor drømmeagtige scenerier skaber fortællinger, men også lærreder, hvor det narrative element nedtones eller transformeres til vibrerende farveflader. Med på udstillingen er også værkserien ’Layers’, som er bemalede og frithængende tekstiler, der trækker farven helt ud i rummet og skaber et kropsligt nærvær.

Præsentationen i Augustianas herskabelige rum er en version 2.0 af den udstilling Lærke Lauta viste på Rønnebæksholm i 2021. Dengang dannede den globale corona-krise klangbund for udstillingens titel ’Meditations in an Emergency’. Det er dog ikke i mellem tiden blevet en mindre relevant udstillingstitel, skønt vi ikke længere er midt i en corona-krise.

Christel Leiendecker, formand for udvalget Kultur, Idræt og Medborgerskab åbner udstillingen lørdag den 13. august kl. 14-16. Alle er velkomne til at opleve udstillingen, møde kunstneren og nyde en forfriskning.

Fakta om udstillingen

Kunstner:
Lærke Lauta f. 1974, er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Cooper Union i New York og Gerrit Rietveld Academy i Amsterdam. Lærke Lauta har tidligere arbejdet med såvel videoinstallation som skulptur og maleri.
Periode:
13. august – 20. november 2022
Sted:
Augustiana Kunstpark & Kunsthal, Det Hvide Palæ
Palævej 10-14, 6440 Augustenborg
Åbningstid:
Tirsdag-søndag kl. 12-16, mandag lukket
Entré:
Gratis
Støttet af:
Udstillingen er støttet af Beckett Fonden, Grosserer L.F. Foghts Fond, Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat, Knud Højgaards Fond, Statens Kunstfond og Det Obelske Familiefond
Pressefoto:
Lærke Lauta: In the Beginning, 2020. Fotograf Jacob Friis-Holm Nielsen

Venlig hilsen

Sønderborg Kommune
Kultur & Erhverv

Hanne Lundgren Nielsen
Kunstkonsulent

Augustiana Kunstpark & Kunsthal
Palævej 10-14, 6440 Augustenborg
M 21 62 44 52
hnnl@sonderborg.dk
www.augustiana.dk