Til nyhedsoversigten

14.09.21

Mette Winckelmann – LAILA UTI

Mette Winckelmanns soloudstilling LAILA UTI er langt fra en traditionel udstilling med afsluttede enkeltværker, men en totalinstallation, der går på tværs af kunstgenrerne og inddrager maleri, tekstilobjekter og arkitektur. Udstillingen er bygget op omkring 3 meter høje vægmoduler, der tilsammen danner strukturer og forløb, man kan gå rundt i. Maleri, tekstil, beklædningsgenstande og grafiske tryk er ikke som vanligt ophængt på søm, men læner sig op ad modulerne i grupper eller sektioner. Mette Winckelmann skaber på den måde nye abstrakte strukturer, som taler til sanserne og udfordrer en logisk tænkning.

Udstillingens titel, LAILA UTI, er hentet fra en tøjbutik på Nørrebrogade i København. To bogstaver er forsvundet med tiden på butiksfacaden, og LAILA BUTIK er blevet til LAILA UTI. Den forskydning af betydning, som opstår, når bogstaverne mangler, harmonerer med den måde, som udstillingen hele tiden skifter karakter på, når man bevæger sig rundt i den.

 LAILA UTI var for en kort stund på programmet i foråret 2020 på Augustiana, men desværre fik udstillingen kun en kort visningsperiode pga. covid 19-krisen, fortæller kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen. Nu genopsættes udstillingen, men ikke helt som sidste gang. Modulerne installeres på en anden måde, værker skiftes ud og nye elementer tilføjes. På den måde bliver udstillingen i sig selv et billede på den dynamik og foranderlighed, som er et grundvilkår i Mette Winckelmanns praksis, siger Hanne Lundgren Nielsen.

Udstillingen er årets sidste og kan ses til og med søndag den 28. november i Det Hvide Palæs herskabelige rum.

Om kunstneren:

Mette Winckelmann (f. 1971) er opvokset i Guderup på Als, men har i dag base i København. Hun er uddannet fra Academy of Art and Design, Bratislava, Slovakiet i 1996-97 og ved Det Kgl. Danske Kunstakademi, København i 1997-03. Mette Winckelmann er repræsenteret på museer og samlinger i ind- og udland, bl.a. Statens Museum for Kunst i København. Af tidligere soloudstillinger kan bl.a. nævnes Stop Calling Me Names på Gl. Holtegaard, 2018 og Come Undone på Overgaden, 2016 samt senest Flags of Freedom udstillet på Le Bicolore, Paris og Munkeruphus, Nordsjælland. Mette Winckelmann står bag flere markante kunstværker i det offentlige rum, bl.a. den lange mur, der omkranser Viborg Kunsthal, og hun arbejder pt. på en stor keramisk udsmykningsopgave til det nye universitetshospital i Køge. I 2019 blev Winckelmann tildelt det 3-årige arbejdslegat fra Statens Kunstfond.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og Det Obelske Familiefond

Fernisering lørdag den 25. september kl. 14-16, hvor alle er velkomne.
Mette Winckelmann vil være på Augustiana i ugen op til åbningen og til stede ved ferniseringen.

Entré: Gratis adgang
Åbningstid: Tirsdag-søndag kl. 12-16.
Udstillingsperiode: 25.09.21-28.11.21
Adresse: Augustiana Kunstpark & Kunsthal, Palævej 10-14, 6440 Augustenborg
Website: www.augustiana.dk/udstillinger

 

 

Pressefoto:

1. Installationsview fra Augustiana Kunsthal. Foto Mette Winckelmann


2. Installationsview fra Augustiana Kunsthal. Foto Patricio Soto

3. Installationsview fra Augustiana Kunsthal. Foto Patricio Soto