Til nyhedsoversigten

30.05.20

Mette Winckelmann – LAILA UTI

Augustiana Kunstpark & Kunsthal slår igen dørene op for publikum tirsdag den 9. juni kl. 12. Og vi glæder os til endelig at kunne vise Mette Winckelmanns udstilling LAILA UTI, der har stået klar i flere måneder.

Mette Winckelmanns soloudstilling LAILA UTI er langt fra en traditionel udstilling med afsluttede enkeltværker, men en totalinstallation, der går på tværs af kunstgenrerne og inddrager maleri, tekstilobjekter, arkitektur og lyd. Udstillingen er bygget op omkring 3 meter høje vægmoduler, der tilsammen danner et forløb man kan gå rundt i. Malerier, beklædningsgenstande, lærreder og tekstilobjekter er ikke som vanligt ophængt på søm, men læner sig op ad modulerne i grupper eller sektioner. Mette Winckelmann skaber på den måde nye abstrakte strukturer, som man skal sanse mere end forstå.

Udstillingens titel, LAILA UTI, er hentet fra en tøjbutik på Nørrebrogade i København. To bogstaver er forsvundet med tiden på butiksfacaden, og LAILA BUTIK er blevet til LAILA UTI. Den forskydning af betydning, som opstår, når bogstaverne mangler, harmonerer med den måde, som udstillingen hele tiden skifter karakter på, når man bevæger sig rundt i den. Komponist og producer Heidi Mortenson har til udstillingen skabt et sansemættet lydværk, der understøtter og udvider oplevelsen.

Mette Winckelmanns installation viser udstillingsrummene i Det Hvide Palæ fra en helt ny side, fortæller kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen – Vi har fjernet vægge, som før skjulte et par smukke spejle, og de giver sammen med Mettes mange mønstrede lærreder og Heidi Mortensons fascinerende lydværk en helt ny oplevelser af rummene, som publikum godt kan glæde sig til at opleve, tilføjer Hanne Lundgren Nielsen.

Det bliver ikke holdt fernisering, men den 7. juli 17-18 introducerer Mette Winckelmann selv udstillingen, når hun deltager i Augustianas TirsdagsTRÆF. Arrangementet er gratis, men der er  begrænsede pladser. Tilmelding er påkrævet og kan ske til augustiana@sonderborg.dk

Mette Winckelmann (f. 1971) er opvokset i Guderup på Als, men har i dag base i København. Hun er uddannet fra Academy of Art and Design, Bratislava, Slovakiet i 1996-97 og ved Det Kgl. Danske Kunstakademi, København i 1997-03. Mette Winckelmann er repræsenteret på museer og samlinger i ind- og udland, bl.a. Statens Museum for Kunst i København. Af tidligere soloudstillinger kan bl.a. nævnes Stop Calling Me Names på Gl. Holtegaard, 2018 og Come Undone på Overgaden, 2016. Mette Winckelmann står bag flere markante kunstværker i det offentlige rum, bl.a. den lange mur, der omkranser Viborg Kunsthal, og hun arbejder pt. på en stor keramisk udsmykningsopgave til det nye universitetshospital i Køge. I 2019 blev Winckelmann tildelt det 3-årige arbejdslegat fra Statens Kunstfond.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og har i en lidt anden form tidligere været vist i Viborg Kunsthal.

Der er produceret et billedrigt katalog til udstillingen.

Åbningstid: Tirsdag-søndag kl. 12-16.
Entré: Gratis adgang
Adresse: Augustiana Kunstpark & Kunsthal, Palævej 10-14, 6440 Augustenborg
Website: www.augustiana.dk
Fotokreditering: David Stjernholm

For yderligere information, kontakt venligst
Kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen, hnnl@sonderborg.dk, 21 62 44 52