Til nyhedsoversigten

07.07.20

Silas Inoue – eat & becʘ̃me

Hvordan ser kunst lavet af bl.a. skimmelsvampe, supperester, sukker og fritureolie ud? Få svaret på Silas Inoues udstilling eat & becʘ̃me, der fra den 17. juli kan opleves i Det Hvide Palæ,  Augustiana Kunstpark & Kunsthal, Augustenborg.

Silas Inoue arbejder helt overordnet med forestillinger om ’naturen’ over for ’mennesket’. For ham er disse to begreber uadskillelige. Silas Inoues udstilling eat & becʘ̃me handler om det afhængighedsforhold, der hersker mellem os mennesker, og de næringsmidler, som naturen forsyner os med. En fysisk nødvendighed, som mennesket har kultiveret, og som i dag er blevet til en symbolsk talemåde: du bliver, hvad du spiser.

I sit arbejde med tegning, skulptur og installation kombinerer Inoue sine analyser og observationer af verden med intuitive og fabulerende udtryk. På udstillingen eat & becʘ̃me viser Silas Inoue skulpturelle værkserier med titlerne Future Friture, SymbioSoup og Infrastructure, hvor fødevarer benyttes til at skabe nye udtryksformer, fx fortæres yoghurt af skimmelsvampe i et af hans værker,  i et andet nedsænkes en goplelignende sukkerfigur i fritureolie.

Silas Inoue skaber kunst ud af materialer, som vi er vant til at betragte som fødevarer, siger kunstkonsulent i Sønderborg Kommune, Hanne Lundgren Nielsen. Det betyder, at hans værker ofte er i en proces, hvor det organiske materiale forandrer kunstværkets udtryk undervejs.  I udstillingens hovedværk SymbioSoup indgår supperester, der forsvarligt forsegles i en stor vitrine, således at man kan følge materialets nedbrydningsproces i hele udstillingsperioden.

Silas Inous viser også en række store tegninger, som gennem en mere umiddelbar og intuitiv arbejdsmetode fabulerer over fortæring og tilbliven, de to begreber, som også har givet navn til udstillingen.

Mere om kunstneren: Silas Inoue, f. 1981, har haft flere soloudstillinger, bl.a. l∞p hos Tableau Cph i 2020 samt owΔηiʍa station hos Marie Kirkegaard Gallery i 2019. Senest har han deltaget i gruppeudstillingen Ung Dansk Kunst; Samfundsprognoser på Arken Museum for Moderne Kunst, og han er desuden aktuel med duoudstillingen Love Your Monsters i samarbejde Anders Brinch, som vises på Christiansø i sommerhalvåret 2020. Silas Inoue fik i 2016 Niels Wessel Bagges Kunstfonds legat og hans værker er repræsenteret på Horsens Kunstmuseum og Bornholms Kunstmuseum. Statens Kunstfond, Rådet for visuel kunst, Københavns Kommune og Noma har ligeledes indkøbt værker af Silas Inoue.

Mere om udstillingen:  https://augustiana.dk/udstillinger/silas_inoue/
Udstillingsperiode: 17.07.20-20.09.20
Åbningstid: Tirsdag-søndag kl. 12-16
Entré: Gratis adgang
Adresse: Augustiana Kunstpark & Kunsthal, Palævej 10-14, 6440 Augustenborg
Foto: Jonas Søgaard

For yderligere information, kontakt venligst
Kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen, hnnl@sonderborg.dk, 21 62 44 52