Til nyhedsoversigten

05.01.22

SPIN + DOUBLE WISHBONE

Augustiana Kunstpark & Kunsthal tager hul på 2022-programmet med to soloudstillinger i Det Hvide Palæ. På palæets førstesal viser Lisbeth Eugenie Christensen naturinspirerede tegninger, mens Søren Assenholt indtager stueplan med skulpturelle objekter af moræneler og træ.

 

SPIN
Lisbeth Eugenie Christensen bor og arbejder i naturen og inspireres af denne. I sin praksis har hun gennem årene rendyrket tegningen til et konsistent, forfinet og præcist udtryk. Hendes på en gang formelle og natur-inspirerede værker rammer – i kraft af deres stramme, men også sanselige karakter – en tone, som klinger rent i mødet med palæets stringente arkitektur og den omgivne natur.

Man kan sige, at kunstneren i miniformat spejler samspillet mellem Augustianas stringente, fornemme arkitektur og parken, skoven og fjorden udenfor, siger kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen.

På Augustiana viser Lisbeth Eugenie Christensen en stor samling papirarbejder i større og mindre formater. Hele 82 værker præsenteres i en alternativ salonophængning, som generøst spiller op til udstillingsrummenes herskabelige karakter.

DOUBLE WISHBONE

I stueetagen bliver naturens materialer i både konkret og overført betydning bragt ind i palæet i form af kunstneren Søren Assenholts værker.

Træ og opgravet moræne er brugt som high-tech materiale i udstillingen ”Double Wishbone”. Værkerne har skulpturel karakter og befinder sig i krydsfeltet mellem objekt og maskine. Søren Assenholt arbejder med flere interessante modsætninger, det uforarbejdede grove moræneler over for det forædlede træ, den konceptuelle kunstpraksis over for det gedigne håndværk, det effektive over for det langsomme og ikke mindst kroppen over for sindet.

Udstillingerne åbner lørdag den 5. februar kl. 14. Åbningstalen holdes af Christel Leiendecker, udvalget for Kultur, Idræt og Medborgskab, Sønderborg Kommune. Kunstnerne vil være til stede og alle er velkomne.

OBS: Vi overholder de gældende COVID-19 restriktioner.

Udstillingerne er støttet af Statens Kunstfond og Det Obelske Familiefond og kan ses frem til 8. maj.

FAKTA

Udstillingsperiode: 5. februar –  8. maj 2022

Entré og åbningstid: Tirsdag-søndag kl. 12-16, mandag lukket. Gratis adgang.

Mere om udstillingerne og kunstnerne her:
https://augustiana.dk/udstillinger/spin/  &   https://augustiana.dk/udstillinger/double-wishbone/

Adresse: Augustiana Kunstpark & Kunsthal, Palævej 10-14, 6440 Augustenborg

Foto: Lisbeth Eugenie Christensen: Red Sky og Søren Assenholt: Double Wishbone
Copyright kunstnerne og Augustiana Kunstpark & Kunsthal