Forundring Forandring

Maria Viftrup

02.11.19 – 15.12.19

Prisvindende designer og kunstner skaber forundring over verden gennem sanselige arkiver

Forundring Forandring

02.11.19 – 15.12.19

Maria Viftrup

Augustiana Kunsthal danner i efteråret rammen om kunstner og designer Maria Viftrups første soloudstilling. Under overskriften FORUNDRING FORANDRING indtager hun de smukke lokaler i Det Hvide Palæ med sine sanselige, inddragende og undringsvækkende værker.

Maria Viftrup indsamler og systematiserer ting, som vi ofte ikke ser eller værdsætter: Horisontale farvekompositioner i parcelhuskvarterer, efterladt affald eller følelsen af at røre ved et ukendt materiale. I sine værker, som hun også kalder arkiver, bruger hun materialer, farver og oplevelser til at skabe rum for nysgerrighed og debat om vores forhold til verdens ressourcer.

Fakta om udstillingen

Periode:
02.11.19 – 15.12.19

Lokalitet:
Det Hvide Palæ

Kunstner:
Maria Viftrup

Arrangementer:
Mød Maria Viftrup til TirsdagsTRÆF den 3. december

Formidlingsmateriale
Udstillingsfolder

Entré:
Gratis entré

Støttet af:
Statens Kunstfond

Temporary Archive of Object Ecosystems

Med sin legende tilgang inviterer Maria Viftrup publikum til at deltage i skabelsen af 200 skulpturer, som bliver en del af udstillingen. De indgår i værket Temporary Archive of Object Ecosystems, som består af taktile skulpturer skabt af gelatinebaseret bioplast. Materialet, der minder om forvokset vingummi, har Maria selv skabt i sit køkken for at sætte gang i samtaler om materialer, forbrug og bæredygtighed.

Material Pigment Archive

Med på udstillingen er også Material Pigment Archive, en samling af 208 reagensglas, der indeholder farvepigmenter udvundet af affald. Maria Viftrup har knust og pulveriseret forskellige brugte genstande, fx en tandbørste, en latexhandske og en refleksbrik – og på den måde omsat materiale til farve.

Horizontal Investigations

Det tredje værk på udstillingen er  fotoserien Horizontal Investigations. Maria Viftrup har, med sans for farver og skønhed i verden omkring os, fundet sine motiver i noget så dagligdags som et parcelhuskvarter.