Laura Bisgaard Krogh, Andreas Haubjerg og Mikkel Thuesen

Et spørgsmål om ære

17.09.20 – 12.10.20

Fotoprojekt i parken

Et spørgmål om ære

17.09.20 – 19.10.20

Fotografisk kunstudstilling i Augustiana Kunstpark

Det er barske budskaber, der formidles i den fotografiske kunstudstilling ‘Et spørgsmål om Ære’, som fra 17.september til 19. oktober kan opleves i Augustiana Kunstpark, Augustenborg.

Laura Bisgaard Krogh, Andreas Haubjerg og Mikkel Thuesen, der alle er studerende ved Danmark Medie- og Journalisthøjskole, har sammen skabt en inspirerende og oplysende udendørs udstilling med billeder fra deres dokumentariske projekt ‘Et Spørgsmål om Ære’. Fotografierne vandt prisen for den bedste portrætserie ved dette års Årets Pressefoto.

Den fotografiske udstilling viser livet på et sikret opholdssted, kaldet et safehouse. Her bor en gruppe teenagepiger på en hemmelig adresse i skjul for deres familier. Pigerne er i risiko for genopdragelsesrejser, tvangsægteskab eller grov afstraffelse i form af indespærring i hjemmet og fysisk vold. I de mest ekstreme tilfælde er der fare for drab.

Intentionen er at skabe en oplysende kunstudstilling, hvor offentligheden gennem en poetisk og smuk fortælling får et unikt indblik i en ellers lukket verden. Udstillingen fokuserer på det særlige venskab mellem pigerne og deres forsøg på at skabe deres identitet efter en opvækst med svære vilkår.

‘Et spørgsmål om ære’ har tidligere været vist i Svendborg Kommune og Holstebro Kommune og slutter sin miniturné af i Augustenborg, Sønderborg Kommune. Projektet er støttet af Slots- og Kulturministeriets pulje til sommeraktiviteter.

 

Fakta om udstillingen

Periode:
17.09.2020 – 19.10.2020

Lokalitet:
Kunstparken ved Det Hvide Palæ

Fotografi og tekst:
Laura Bisgaard Krogh, Andreas Haubjerg og Mikkel Thuesen

Entré:
Gratis entré