Trine Høy

Hjortebækken, 2006

Hjortebækken er titlen på Trine Maria Høys monumentale bronzeskulptur. Den har stået flere steder i parken, men er nu placeret på en central plads omkranset af træer ved indkørslen til Augustiana. Skulpturen består af to dele, der hver især er udformet som et stort knoglestykke. På trods af deres tyngde, opleves det som om, at de to dele skyder sig op af græsset.

Kunstneren fik ved et stort arrangement serveret helstegt hjort og fik lov til at tage knoglerne med hjem. Her kogte hun dem i timevis og fandt derefter sit motiv i de knogledele som havde udgjort hjortens bækken. Oprindelige er skulpturen modelleret op i gips omkring et ståltrådsskelet, men siden støbt i bronze. Den råt tilvirkede overfalde giver sammen med størrelsen oplevelse af, at store kræfter er på spil i den ellers statiske skulptur.

Om kunstneren
Trine Maria Høy har studeret ved Aarhus Kunstakademi og Det Fynske Kunstakademi og er uddannet klassisk billedhugger fra Kunsthochschule Berlin 1997. Derudover har hun også læst klassisk filologi ved Aarhus Universitet. Som skulptør har hun arbejdet figurativt i bronze, sten og gips og arbejdet med portrætstudier, både som buster og helfigurer. Derudover har hun arbejdet for Den Kgl. Mønt og bl.a. skabt  jubilæumsmønten for Storebæltsbroen i 1998 og Øresundsbroen i 2020. Hun er oprindeligt fra Fyn, men bor og arbejder i dag i Egernsund.

Hjortebækken, Augustiana 2021

Hjortebækken udstillet på Sculptures by the Sea, Aarhus 2011