361,5°

24.08.19 – 20.10.19

Jonas Pihl / Jonas Hvid Søndergaard / Steen Ipsen / NN

Sensommerens udstilling kredser om cirklen og naturvidenskabelige fænomener.

Matematikkens love fortæller os, at en cirkel er 360°, men tænk nu hvis det ikke er sandt. Ifølge NN, som i mange år var psykiatrisk patient på Augustenborg Sygehus, er cirklen i virkeligheden 361,5°. NN nedfældede møjsommeligt sine formler og argumentationskæder på farverige plancher og foldede modeller, der skulle overbevise verden om hans påstand.

Disse objekter indgår nu i udstillingen ‘361,5°’ sammen med værker af tre samtidskunstnere, som deler NN’s fascination af naturvidenskabelige fænomener i al almindelighed og cirklen i særdeleshed.

Fakta om udstillingen

Periode:
24.08.19 – 20.10.19

Lokalitet:
Det Hvide Palæ

Kunstnere:
Jonas Pihl
Jonas Hvid Søndergaard
Steen Ipsen
NN

Entré:
Gratis entré

Jonas Pihl

Jonas Pihls kunstneriske univers er komplekst og farverigt, han blander forskellige maleteknikker og bruger ofte illusionistiske virkemidler. Det er fabulerende, eventyrlige billeder med fragmenter fra fjerne kulturer, de yderste galakser og fra psykens uudgrundelige dyb.

Mere om kunstneren
Jonas Hvid Søndergaard

Mønstre er en grundlæggende bestanddel af Jonas Hvid Søndergaards billeder og har været det længe. De er ikke alene et dekorativt, formmæssigt og æstetisk anliggende. Kunstneren har i flere år været interesseret i den rolle som mønstre og geometri spiller i naturen, og i hvordan mennesker gennem mange generationer og kulturer har dyrket forskellige symboler.

Mere om kunstneren
Steen Ipsen

Steen Ipsens keramik beskrives både som dekorativt og nyskabende. Skulpturen ’Tied Up 2’, som udstilles på Augustiana, er et glimrende eksempel på Ipsens radikale og innovatiove udforskning af keramikkens muligheder.
.

Mere om kunstneren
NN

NN var i mange år psykiatrisk patient ved Augustenborg Sygehus. Han var optaget af livets spørgsmål og af at løse komplicerede matematiske problemstillinger. Ifølge NN var en cirkel ikke 360°, men 361,5°, hvilket han forsøgte at bevise ved hjælp af komplekse formler og geometriske figurer. NNs projekt er venligst udlånt af Middelfart Museum, men har tidligere været i Psykiatrisk Samling Augustenborg.

Mere om Psykiatrisk Samling