Mette Winckelmann

LAILA UTI

21.03.20 – 21.06.20

LAILA UTI

21.03.20 – 21.06.20

LAILA UTI er en totalinstallation, der går på tværs af kunstgenrerne og inddrager maleri, tekstilobjekter og arkitektur.

Med udstillingen LAILA UTI slår Augustiana dørene op for en total-installation, der går på tværs af kunstgenrerne og ind­drager maleri, tekstilobjekter, arkitektur og lyd.

Udstillingen er skabt af Mette Winckelmann og bygget op omkring 3 meter høje vægmoduler, der tilsammen danner et forløb, man kan gå rundt i. Malerier, beklædningsgenstande, lærreder og tekstilobjekter er ikke som vanligt ophængt på søm, men læner sig op ad modulerne i grupper eller sektioner. Mette Winckelmann skaber på den måde nye abstrakte strukturer, som man skal sanse mere end forstå.

Udstillingens titel, LAILA UTI, er hentet fra en tøjbutik på Nørrebrogade i København. To bogstaver er med tiden forsvundet på butiksfacaden, og LAILA BUTIK er blevet til LAILA UTI. Den forskydning af betydning, som opstår, når bogstaverne mangler, harmonerer med den måde, som udstillingen hele tiden skifter karakter på, når man bevæger sig rundt i den.

På grund af coronanedlukning blev Mette Winckelmanns udstillings visningsperiode meget kort på Augustiana, 2020. Derfor genopsættes udstillingen i en 2021-version, som rummer helt nye værker.

Om kunstneren

Mette Winckelmann (f. 1971) er opvokset i Guderup på Als, men har i dag base i København. Hun er uddannet fra Academy of Art and Design, Bratislava, Slovakiet i 1996-97 og ved Det Kgl. Danske Kunstakademi, København i 1997-03. Mette Winckelmann er repræsenteret på museer og samlinger i ind- og udland, bl.a. Statens Museum for Kunst i København. Af tidligere soloudstillinger kan bl.a. nævnes Stop Calling Me Names på Gl. Holtegaard, 2018 og Come Undone på Overgaden, 2016 samt senest Flags of Freedom, der både blev vist i Le Bicolore, Paris og Munkeruphus i nordsjælland. Mette Winckelmann står bag flere markante kunstværker i det offentlige rum, bl.a. den lange mur, der omkranser Viborg Kunsthal, og hun arbejder pt. på en stor keramisk udsmykningsopgave til det nye universitetshospital i Køge. I 2019 blev Winckelmann tildelt det 3-årige arbejdslegat fra Statens Kunstfond.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og Den Obelske Familiefond og har i en lidt anden form tidligere været vist på Viborg Kunsthal.

Fakta om udstillingen

Periode:
21.03.20 – 21.06.20
Lokalitet:
Det Hvide Palæ
Kunstnere:
Mette Winckelmann
Entré:
Gratis entré
Støttet af:
Statens Kunstfond
Foto: 
Installationsview. Fotograf: Patricio Soto