Lærke Lauta

Meditations in an Emergency 2

13.08.22 – 20.11.22

Meditations in an Emergency 2

13.08.22 – 20.11.22

Lærke Lauta tager i sine værker, hvad enten de er digitale eller analoge billeder, afsæt i visuelle fortællinger, der beskriver stemninger og tilstande i mere eller mindre abstrakte former. Hun skaber psykologiske og meditative rum, der umiddelbart kan sanses, men også inviterer til refleksion og fortolkning. I hendes praksis har maleriet i de senere år spillet en større og større rolle, men temaer og teknikker er de samme, som kendetegner hendes videoværker. Lige under de smukke farvede overflader lurer en porøs melankoli og uforløst spænding.

Lærke Lautas viste udstillingen Meditations in an Emergency på Rønnebæksholm i foråret 2021, hvor den blev præmieret af Statens Kunstfond med ordene: ”Lauta’s maleri bevæger sig igennem modernismens analytiske felter for maleriet: fladen og farven, figuration og abstraktion, sansning og begreb, og hun bevæger sig til randområderne hvor billedfladen gradvist opløses og bliver til løsthængende, bløde planer, installeret i udstillingsrummet, eller billedrummet til monokrome flader. Eller hun skifter medie, og åbner både rum og fortælling som i videoværket ’The River’, hvor tiden synes ophævet, og dog er alt i konstant bevægelse.”

I udstillingen på Augustiana indgår en del af værkerne herfra i nye sammenhængende forløb, sideløbende med nye værker lavet til Augustiana.

Lærke Lauta f. 1974, er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Cooper Union i New York og Gerrit Rietveld Academy i Amsterdam. Lærke Lauta har tidligere arbejdet med såvel videoinstallation som skulptur og maleri.

Fakta om udstillingen

Periode:
13.08.22 – 20.11.22
Lokalitet:
Det Hvide Palæ, Augustiana Kunsthal
Kunstner:
Lærke Lauta
Entré:
Gratis entré
Foto:
Lærke Lauta: In the Beginning. Fotograf Jacob Friis-Holm Nielsen
Støttet af:
Udstillingen er støttet af Beckett Fonden, Grosserer L.F. Foghts Fond, Overrestssagfører L. Zeuthens Mindelegat. Knud Højgaards Fond, Statens Kunstfond og Det Obelske Familiefond

Der kan forekomme ændringer i informationer og datoer.