Mette Winckelmann

LAILA UTI

24.09.21 – 28.11.21

LAILA UTI

24.09.21 – 28.11.21

LAILA UTI er en totalinstallation, der går på tværs af kunstgenrerne og inddrager maleri, tekstilobjekter, arkitektur og lyd.

Mette Winckelmanns soloudstilling LAILA UTI blev ramt af Corona-krisen. Den skulle efter planen have været åbnet 21/3 2020 og stod klar, da samfundet lukkede ned. I samråd med kunstneren har vi derfor planlagt at genopsætte den i efteråret 2021. LAILA UTI består ikke af afsluttede enkeltværker, men er en totalinstallation, der går på tværs af kunstgenrerne og inddrager maleri, tekstilobjekter, arkitektur og lyd. Udstillingen er bygget op omkring 3 m. høje vægmoduler, der tilsammen danner et forløb man kan gå rundt i. Mette Winckelmann har tidligere vist udstillingen i Viborg Kunsthal, men har til Augustiana installeret LAILA UTI med udgangspunkt i Augustianas rammer. Komponist og producer Heidi Mortensons sansemættede lydværk understøtter og udvider oplevelsen. Mette Winckelmanns projekt handler om transformationer og udstillingen i 2021-versionen vil derfor ændre karakter og rumme en række helt nye værker.

Om kunstneren

Mette Winckelmann (f. 1971) er opvokset i Guderup på Als, men har i dag base i København. Hun er uddannet fra Academy of Art and Design, Bratislava, Slovakiet i 1996-97 og ved Det Kgl. Danske Kunstakademi, København i 1997-03. Mette Winckelmann er repræsenteret på museer og samlinger i ind- og udland, bl.a. Statens Museum for Kunst i København. Af tidligere soloudstillinger kan bl.a. nævnes Stop Calling Me Names på Gl. Holtegaard, 2018 og Come Undone på Overgaden, 2016. Mette Winckelmann står bag flere markante kunstværker i det offentlige rum, bl.a. den lange mur, der omkranser Viborg Kunsthal, og hun arbejder pt. på en stor keramisk udsmykningsopgave til det nye universitetshospital i Køge. I 2019 blev Winckelmann tildelt det 3-årige arbejdslegat fra Statens Kunstfond.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og Den Obelske Familiefond og har i en lidt anden form tidligere været vist på Viborg Kunsthal.

Fakta om udstillingen

Periode:
10.09.21 – 28.11.21
Lokalitet:
Det Hvide Palæ
Kunstnere:
Mette Winckelmann
Entré:
Gratis entré
Støttet af:
Statens Kunstfond og Det Obelske Familiefond
Foto: 
Installationsfoto. Fotograf: Patricio Soto