Soloudstilling

Mette Winckelmann LAILA UTI

09.06.20–12.07.20

LAILA UTI

09.06.20–12.07.20

Mette Winckelmann

Mette Winckelmanns soloudstilling LAILA UTI er langt fra en traditionel udstilling med afsluttede enkeltværker, men en totalinstallation, der går på tværs af kunstgenrerne og inddrager maleri, tekstilobjekter, arkitektur og lyd. Udstillingen er bygget op omkring 3 m. høje vægmoduler, der tilsammen danner et forløb man kan gå rundt i. Malerier, beklædningsgenstande, lærreder og tekstilobjekter er ikke som vanligt ophængt på søm, men læner sig op ad modulerne i grupper eller sektioner. Mette Winckelmann skaber på den måde nye abstrakte strukturer, som man skal sanse mere end forstå.

Udstillingens titel, LAILA UTI, er hentet fra en tøjbutik på Nørrebrogade i København. To bogstaver er forsvundet med tiden på butiksfacaden, og LAILA BUTIK er blevet til LAILA UTI. Den forskydning af betydning, som opstår, når bogstaverne mangler, harmonerer med den måde, som udstillingen hele tiden skifter karakter på, når man bevæger sig rundt i den. Komponist og producer Heidi Mortenson har til udstillingen skabt et sansemættet lydværk, der understøtter og udvider oplevelsen.

Mette Winckelmann (f. 1971) er opvokset i Guderup på Als, men har i dag base i København. Hun er uddannet fra Academy of Art and Design, Bratislava, Slovakiet i 1996-97 og ved Det Kgl. Danske Kunstakademi, København i 1997-03. Mette Winckelmann er repræsenteret på museer og samlinger i ind- og udland, bl.a. Statens Museum for Kunst i København. Af tidligere soloudstillinger kan bl.a. nævnes Stop Calling Me Names på Gl. Holtegaard, 2018 og Come Undone på Overgaden, 2016. Mette Winckelmann står bag flere markante kunstværker i det offentlige rum, bl.a. den lange mur, der omkranser Viborg Kunsthal, og hun arbejder pt. på en stor keramisk udsmykningsopgave til det nye universitetshospital i Køge. I 2019 blev Winckelmann tildelt det 3-årige arbejdslegat fra Statens Kunstfond.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og har i en lidt anden form tidligere været vist på Viborg Kunsthal.

Fakta om udstillingen

Periode:
Til 12.07.20

Lokalitet:
Det Hvide Palæ

Kunstnere:
Mette Winckelmann

Entré:
Gratis entré

Støttet af:
Statens Kunstfond

Foto: 
Installationsfoto  fra Viborg Kunsthal. Fotograf: David Stjernholm