Ole Lorin Rasmussen

HULK,  2002

Hulk-figuren, der står i skoven syd/øst for Det Hvide Palæ, er skabt af billedkunstner Ole Lorin Rasmussen. Den blev til i billedhuggersalen på Kunstakademiet i  København i 2001/2, hvor kunstneren stadig var studerende. Hulk blev første gang udstillet i Zoologisk have på udstillingen Brøl i 2002. Herefter  kom Hulk til udstillingen Udformation i Værløse, hvor den blev stjålet af en gruppe unge mennesker og  siden leveret tilbage – uden dramatik. Siden blev den ved Galleri M’s mellemkomst en del af skulpturparken i Augustenborg, da denne blev etableret i 2008/9.

Hulk er gennem årene blevet den vel nok mest populære skulptur i Sønderborg Kommune – et yndet udflugtsmål for især børnefamilier og et populært selfie shoot. Ifølge kunstneren Ole Lorin Rasmusssen symboliserer Hulk  “frodighed og den styrke vi kan mobilisere i os selv. Den mørke side af Hulk er den  basis for selvdestruktivitet som styrken også rummer”.

Om kunstneren

Ole Lorin Rasmussen er uddannet ved det Det Kgl. Kunstakademi i København. Han er i dag ansat ved Slots- og Kulturstyrelsen og arbejder i sit daglige virke bl.a. med restaurering af skulpturer.

Hulk blev i 2021 restaureret på kunstnerens værksted i København. Her ses Ole Lorin Rasmussen ved aflevering af skulpturen.

Hulk er en populær herre, som fascinerer folk i alle aldre. Foto: Kim Toft Jørgensen, Sønderborg Kommune.