Fie Norsker

Rivers End

25.09.20 – 22.11.20

Rivers End

25.09.20 – 22.11.20

Fie Norsker er optaget af den verden, der opstår i mødet mellem det universelle, spirituelle og rituelle. Hun befolker sit yderst personlige univers med okkulte symboler og selvopfundne banale figurer i form af spøgelser, trolde og dyrelignende væsener. Kunstneren fremmaner på den måde utopiske, disharmoniske indre landskaber, som er fyldt med modsætninger.  Humor og alvor, håb og modløshed, skønhed og gru, det gode og det onde – går hånd i hånd i de små fortættede og sirligt malede billeder.

Udstillingens primære fokus er en mindre serie ny akvareller, der er skabt med udgangspunkt i en samling af gamle sagn og fortællinger fra Als. Fie Norsker erstatter her sit indre billedrige figurgalleri med fortolkninger af fx historien om den hovedløse præst og den sorte dame. Hendes fabulerende og detaljerede akvareller genopliver en svunden tids folketro og giver den et nutidigt og fascinerende visuelt ansigt.

Fie Norsker er født i 1974 i Seoul, Korea og bor og arbejder i dag i København. Hun er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi (1998-2006). Norsker arbejder med maleri, illustration og keramik. Hendes ekspressive værker indeholder tit fantasifulde elementer og overnaturlige væsener og farvefulde kompositioner.

Fakta om udstillingen

Periode:
25.09.2020 – 22.11.20

Lokalitet:
Det Hvide Palæ

Kunstner:
Fie Norsker

Entré:
Gratis entré

Støttet af:
Statens Kunstfond

Foto:
Fie Norsker