Lisbeth Eugenie Christensen

SPIN

05.02.22 – 15.05.22

SPIN

05.02.22 – 15.05.22

Lisbeth Eugenie Christensen forvandler Det Hvide Palæs første sal til et ’raritetskabinet’ bestående af en stor samling papirarbejder i større og mindre formater. Disse præsenteres i form af en alternativ salonophængning, som generøst spiller op til udstillingsrummenes herskabelige karakter og den nyklassicistiske stil, der er et gennemgående træk ved bygningens arkitektur og særligt fremtrædende i det rigt dekorerede interiør qua de hvidmalede paneler, vinduer, døre og indrammede lysindfald.

Billedkunstner Lisbeth Eugenie Christensen bor og arbejder i naturen og inspireres af denne. I sin praksis har hun gennem årene rendyrket tegningen til et konsistent, forfinet og præcist udtryk. Hendes på en gang formelle og natur-inspirerede værker rammer – i kraft af deres stramme, men også sanselige karakter – en tone, som klinger rent i mødet med palæets stringente arkitektur og det omgivende udstrakte parkrum omkranset af fjord og skov.

Udstillingens titel Spin hentyder til både det at spinne rundt om sin egen akse men også at dreje fortællingen i en bestemt retning. Det harmonerer godt med Eugenie Christensens fokus på den del af sin kunstneriske praksis, som handler om at udtrække eller destillere velkendte naturelementer. Forstærke dem og præsentere dem i en ny og fortættet udgave.

I forbindelse med udstillingen afholder Lisbeth Eugenie Christensen to weekenddage, hvor kunstnere i lokalområdet og elever fra kunstskolen inviteres til at få faglig sparring på deres kunstneriske projekter og praksis.

Fakta om udstillingen

Fernisering:
Lørdag 05.02 kl. 14
Periode:

05.02.22 – 15.05.22
Lokalitet:
Det Hvide Palæ
Kunstnere:
Lisbeth Eugenie Christensen
Entré:
Gratis entré
Støttet af:
Statens Kunstfond og Det Obelske Familiefond

Der kan forekomme ændringer i informationer og datoer.

KUNSTNERPORTRÆT Lisbeth Eugenie Christensen

Lisbeth Eugenie Christensen udstiller fra 5. februar til 8. maj i Det Hvide Palæ, og vi har i den anledning fået produceret et kunstnerportræt, som giver et indblik i Lisbeths praksis og arbejdet med udstillingen ‘SPIN’.

Videoproduktion & fotos: I DO ART Agency