Julie Boserup

Transformer

22.05.21 – 25.07.21

Transformer

22.05.21 – 25.07.21

Den danske billedkunstner Julie Boserup præsenterer collagen og fotografiet i et udvidet felt, når hun dekonstruerer og omdanner rum og arkitektur i udstillingen Transformer.

Med collagen som sit kunstneriske udgangspunkt skaber Julie Boserup komplekse rum med flere dimensioner. Værkerne i hendes soloudstilling, der tidligere har været vist på Viborg Kunsthal, er alle centreret omkring transformationen som en proces, hvor velkendte former forvandles til nye. Se udstillingen online.

Julie Boserup har formet sin helt egen praksis, der bevæger sig i krydsfeltet mellem fotografi, collage, tegning og arkivbaseret research. Med et skarpt blik for det perifere, det marginaliserede, det forladte og bortgemte sammenstiller hun antikke karyatider, slidte tæpper, dekonstruerede arkitekturfotografier og knækkede trælister i nye to- og tredimensionelle collage-værker, hvor summen af helheden altid er mere end de enkelte dele hver for sig.

Med Transformer udfordrer Julie Boserup vores måde at se og opleve rumligheder og arkitektur på. Udstillingen, der tidligere har været vist på Viborg Kunsthal  kan ses i Det Hvide Palæ, hvor den breder sig over to etager.

Julie Boserup introducerer i nedestående video Transformer. Optagelserne er fra da udstillingen blev vist på Viborg Kunsthal.

Om kunstneren
Julie Boserup (f. 1976) er uddannet fra Chelsea College of Art, London, i 2002 og er i dag bosat i København, hvor hun bor og arbejder. Boserup har gjort collagen til sin kunstneriske hovedbeskæftigelse, der kombineres med fotografi, tegning og en indgående interesse for arkitektur. Bag sig har hun adskillige udstillinger i Danmark og udlandet og er repræsenteret i museumssalinger på Statens Museum for Kunst, Det Nationale Fotomuseum samt Museum of the City of New York.

Fakta om udstillingen

Periode:
22.05.21 – 25.07.21
Lokalitet:
Det Hvide Palæ
Kunstner:
Julie Boserup
Entré:
Gratis entré
Støttet af:
Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond,  Knud Højgaards Fond, Aage & Johanne Louis-Hansens Fond samt Arne V. Schleschs Fond
Foto:
Installationsview fra udstillingen i Det Hvide Palæ – Søgaard FILM

Der kan forekomme ændringer i informationer og datoer.