Ud i landskabet – ind i historien

Luca Berti

24.06.20 – 22.11.20

En fotodokumentarisk udstilling om den dansk-tyske kultur anno 2020

Ud i landskabet – ind i historien

24.06.20 – 22.11.20

En fotodokumentarisk udstilling om den dansk-tyske kultur anno 2020

Fotograf Luca Berti har i anledning af 100 året for Genforeningen foretaget en historisk og kunstnerisk fotorejse i Sønderjylland. Turen foregik til cykel og til fods med det formål at indfange stemningen i landskabet, den traditionelle danske og tyske arkitektur og de mennesker, som han mødte på sin vej. Resultatet af fotorejsen vises på en fotodokumentarisk udstilling på Augustiana. Udstillingen omfatter 50 unikke fotografier og er en del af Sønderborgs officielle markering af Genforeningsjubilæet. Projektet er en undersøgelse af, hvad national og regional identitet er i vores tidsalder.

Luca Berti er født i Firenze i 1978, men bosat i København siden 2008. Han har med sine kulturhistoriske projekter samarbejdet med en række nationale og regionale museer i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland og Italien. Luca Berti har udgivet 10 fotobøger om livet og kulturen i de nordiske lande.

Fakta om udstillingen

Periode:
24.06.20 – 22.11.20

Arrangement:
Luca Berti viser rundt i udstillingen til TirsdagsTRÆF den 6. oktober kl. 17-18. Det er gratis at deltage, men tilmelding til augustiana@sonderborg.dk er nødvendig. Max. 30 deltagere og først til mølle.

Lokalitet:
Det Hvide Palæ, 1. sal

Kunstner:
Luca Berti

Entré:
Gratis entré

Støttet af:
Sønderborg Kommune

Med kunstnerens egne ord

Luca Berti bruger et nyere kamera, som er produceret som i gamle dage. Det er ikke digitalt, det bruger filmplader, og det vejer fem kilo. Om sin teknik siger han:

– Billederne er sort/hvide og får en speciel effekt. Det kan taget én time at tage et billede. Det hele er langsomt. Det er ikke digitale billeder, der hænger i luften. De her billeder blive fremstillet fysisk og bliver dokumentation om historien til fremtiden. Jeg elsker at bruge hænderne i et mørkekammer, kemikalierne og fotopapiret. Charmen er næsten forsvundet i det digitale fotografi. På den gammeldags metode skal man tænke. over hvert klik.

Luca Berti er inspireret af den danske maler Achton Friis, der portrætterede danske folketyper omkring år 1900. Om sine motiver siger han:

– Jeg tager mit kamera og dagbog med og cykler rundt. Jeg tager på opdagelsesrejse. Det er som et eventyr … Jeg prøver at finde gamle gårde, hvor jeg banker på døren. Eller stopper mennesker, hvor jeg ser et inspirerende ansigt.

Citaterne er fra artiklen ‘Luca Berti tager langsomme foto i kulturlandskabet’ af Katrine Lund Walsted, JydskeVestkysten 16.11.19