Formidingsaktiviteter for børn og unge

Tilbud til skoler og daginstitutioner

Augustiana Kunstpark & Kunsthal er for alle, der har interesse i de oplevelser kunsten kan give. Vores fokus er samtidskunsten, skabt af toneangivende kunstnere, som tager fat i problemstillinger og emner, som er relevante for vores tid.

Vi vil gerne dele vores begejstring for og viden om samtidskunsten med så mange som muligt – og vi elsker besøg. Vi tror på, at man lærer bedre, hvis der kobles praktiske øvelser på den mundtlige formidling. Derfor tilbyder vi små kreative ‘hands on’ opgaver, som eleverne kan afprøve i forbindelse med et besøg. Til udvalgte udstillinger vil det være muligt at bestille workshops eller vi tilbyder lærerkurser. På denne side har vi samlet en oversigt over vores aktuelle formidlingstilbud til skoler og daginstitutioner. Vi håber, at rigtig mange undervisere vil tænke kunsten ind i undervisningen og tage eleverne med på tur til Augustiana Kunstpark & Kunsthal. De helt lavpraktiske informationer er samlet nederst på siden.

GEN*FORENE – Land Art-projekt for indskolingen i Sønderborg Kommune

Kunst, natur og fællesskab er omdrejningspunktet for projektet GEN*FORENE. Tilmeld din klasse til en dag med oplæg og kunstnerdrevne workshops i inspirerende omgivelser ved Augustiana Kunstpark & Kunsthal i Augustenborg.

Projektet afholdes i uge 39. Der er plads til to klasser hver dag (max. 60 børn i alt) fra mandag den 27. september til torsdag den 30. september kl. 9-13.

Fredag den 1. oktober holder vi åbent hus på Augustiana kl. 9-16, hvor alle er velkomne til at komme og se resultatet af ugens workshops.

I GEN*FORENE benytter vi os af Land Art-kunstnernes metode, men kobler deres praksis sammen med et tematisk fokus inspireret af Genforeningen.
GEN*FORENE handler om sameksistens og synergi mellem mennesker og naturen frem for modsætninger og konflikter. Forløbet understøtter den æstetiske læringsproces og i skabelsen af værkerne vil eleverne bruge deres egen fysik via den taktile tilgang til naturens egne materialer. Eleverne får viden om Land Art og mulighed for både at lave egne objekter ud fra temaet GEN*FORENE samt bidrage til et stort fælles Land Art-værk, som i løbet af ugen vil tage form i Augustiana Kunstpark.

Klimakrisen og mennesket forhold til naturen fylder meget i den aktuelle debat – og i kunsten. Billedkunstnerne tematiserer naturen i kunsten, arbejder med bæredygtige og organiske materialer eller skaber deres kunstværker ude i landskabet – udelukkende ved hjælp af materialer, som er på stedet. Sidstnævnte praksis betegnes Land Art, og er en kunstform som opstod i slutningen af 1960’erne, men som i dag har fået fornyet aktualitet.

Der vil i løbet af dagen være flere små pauser og afsat tid til at spise medbragte madpakker. Forløbet foregår i og omkring Augustiana, primært i Det Røde Palæ og under teltdug, men også i parken og i skoven.

Forløbet tilrettelægges og varetages af billedkunstner og kunstskoleunderviser Iris Fridriksdottir og billedhugger Lars Waldemar i samarbejde med Suzanne Jagd og Oliver Jon Christensen, VidenBy Sønderborg samt kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen, Augustiana. Alle har erfaring med formidling af kunst i børnehøjde og der vil minimum være to undervisere til stede pr. klasse.

Et detaljeret program og yderligere informationer fremsendes til de tilmeldte klasser i uge 37.
OBS: Der er mulighed for at rekvirere gratis buskørsel til Augustenborg.

Sted:
Augustiana Kunstpark & Kunsthal,Palævej 10-14, 6440 Augustenborg

Tidspunkt:
Mandag den 27/9 – kl. 9-13
Tirsdag den 28/9 – kl. 9-13
Onsdag den 29/9 – kl. 9-13
Torsdag den 30/9 – kl. 9-13

Fernisering:

Fredag den 1/10 – kl. 9-16. Kan ses til og med efterårsferien, d. 24. oktober.

Arrangør:
Augustiana Kunstpark & Kunsthal, Vidensby Sønderborg og Sønderjyllands Kunstskole.

Støttet af:
Projektet er en del af  ‘Land Art på tværs af Sønderjylland’ initieret af Kompetencenter for børn, unge og billedkunst og støttet af Statens Kunstfond, Det sønderjyske Kulturfællesskab og A.P. Møller Fonden.

Tilmelding:
Kontakt Hanne Lundgren Nielsen på 21 62 44 52 / hnnl@sonderborg.dk – Der er plads til 8 klasser i alt i løbet af ugen. Oplys ved tilmelding, om I har brug for buskørsel.

> Download pdf’en <

Bestilling og information:
Ønsker I yderligere oplysninger eller vil I booke et besøge Augustiana, så kontakt kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen på tlf. 21 62 44 52 eller mail til augustiana@sonderborg.dk

Besøg på egen hånd
I er velkomne til at besøge Augustiana Kunsthal på egen hånd i vores åbningstid tirs-søn kl. 12-16, men det er også muligt at få adgang til kunsthallen uden for åbningstiden, fx formiddage og mandage. Skolebesøg kan bookes ved henvendelse til kunstkonsulenten på ovenstående adresse.

Formidlingstilbud.

Ønsker I en guide, som kan introducere den aktuelle udstilling, parkens kunstværker eller noget tredje, kan det tilrettelægges efter aftale. Kontakt kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen på tlf. 21 62 44 52 og forhør dig om mulighederne. Derudover udarbejder vi 2-3 formidlingsaktiviteter årligt, som er skræddersyet udvalgte udstillinger eller projekter.

Entré
Der er altid gratis adgang.

Madpakker
Det er muligt at spise medbragt mad udendørs i parken – er vejret og årstiden ikke egnet, finder vi et lokale til jer.

Finder du ikke det du søger, så kontakt os endelig og hør om mulighederne. Finder du ikke det du søger, så kontakt os endelig og hør om mulighederne.

Ordensregler:
Vi beder alle gæster om at vise hensyn over for hinanden samt være opmærksom på:

– ikke at røre kunstværkerne
– ikke at tage (større) tasker mv. med i udstillingsrum og -sale
– at børn skal være under opsyn af deres voksne ledsagere
– at mad og drikke ikke må medbringes i udstillingsrum og -sale
– at rette sig efter personalets anvisninger

Vi glæder os til at se jer!