Formidingsaktiviteter for børn og unge

Tilbud til skoler og daginstitutioner

Augustiana Kunstpark & Kunsthal er for alle, der har interesse i de oplevelser kunsten kan give. Vores fokus er samtidskunsten, skabt af toneangivende kunstnere, som tager fat i problemstillinger og emner, som er relevante for vores tid.

Vi vil gerne dele vores begejstring for og viden om samtidskunsten med så mange som muligt – og vi elsker besøg. Vi tror på, at man lærer bedre, hvis der kobles praktiske øvelser på den mundtlige formidling. Derfor tilbyder vi små kreative ‘hands on’ opgaver, som eleverne kan afprøve i forbindelse med et besøg. Til udvalgte udstillinger vil det være muligt at bestille workshops eller vi tilbyder lærerkurser. På denne side har vi samlet en oversigt over vores aktuelle formidlingtilbud til skoler og daginstitutioner. Vi håber, at rigtig mange undervisere vil tænke kunsten ind i undervisningen og tage eleverne med på tur til Augustiana Kunstpark & Kunsthal, når det igen er muligt. De helt lavpraktiske informationer er samlet nederst på siden.

 

Prøvehandling: Dialogbaseret omvisning i perioden 27/4-12/5

Med udgangspunkt i den aktuelle udstilling Ankomst 2021, som viser eksperimenterende samtidskunst  med eksempler på mixed media og installationskunst tager samtalen afsæt i deltagernes konkrete møde med kunsten.

Gennem en dialogbaseret omvisning oplever, diskuterer og forholder eleverne sig til samtalens tema. Vi lægger vægt på at skabe en tryg og rolig ramme om samtalen, som giver plads til elevernes egne refleksioner, men også udfordrer deres oplevelse af, hvad kunst kan være.

Omvisningen varetages af kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen og tilrettelægges i samarbejde med læreren og målrettes det specifikke klassetrin og ønsker. Meget kan lade sig gøre, så kontakt os endelig!

Varighed:   50 min
Antal:        Max. 25
Alder: Alle klassetrin, men gerne valghold!
Booking:

 

Omvisninger kan bookes ind i perioden 27/4-12/5. Mail til augustiana@sonderborg.dk,  hvis du er interesseret. Angiv klassetrin, antal, ønsket dato/er og tidspunkt, så kontakter vi dig for en nærmere aftale.

 

Booking
Lærerkursus 25/5

1-2 gange årligt afholder vi lærerkurser eller masterclass, hvor der er fokus på kompetenceudvikling. Vi inviterer vores udstillende kunstnere til at undervise i billedkunstneriske teknikker eller processer.

Tirsdag den 25. maj kl. 14.30-17.00

Kursus i collage og rum
– en introduktion til collagen med udgangspunkt i billedkunstner Julie Boserups udstilling TRANSFORMER.

Vi starter med en rundvisning i udstillingen, hvor Julie Boserup viser og fortæller om værker og proces, efterfuldt af en kunstworkshop.

Workshoppen udforsker nogle af de teknikker og fremgangsmåder, der er gennemgående i udstillingen og giver konkrete ideer og strategier til, hvordan collagen kan bruges til at undersøge og eksperimentere med rum og flade.

Vi dekonstruerer fotografier gennem forskellige undersøgende collageteknikker, hvor vi folder, tegner, spejler, skærer, klistrer m.m. Lag for lag arbejder vi os gennem collagen, fra flade billeder til 3-dimensionelle papir-konstruktioner, der kan stå selv.

Kurset udbydes i samarbejde med House of Creativity og er derfor gratis for lærere fra Sønderborg Kommune.

Tilmelding på mail til augustiana@sonderborg.dk senest 14. maj – begrænset antal pladser, først til mølle.

Tilmeld

ENACTING

Nyt formidlingsformat til mellemtrinnet

Til Julie Boserups udstilling TRANSFORMER har vi udviklet et spritnyt formidlingsformat, som skal åbne elevernes øjne for samtidskunsten på en ny og eksperimenterende måde. Kernen i formatet er manuskripthæfter med skrevne dialoger i et sprog tilpasset elevernes alder.

Under besøget får eleverne udleveret hæfter med replikker og korte dialoger, som de skal læse op og forholde sig til to og to. Dialogerne giver eleverne forskellige måder at forholde sig til kunsten på, og hjælper dem til at sprogliggøre deres oplevelse. Ved at ‘låne’ sætninger, som de måske ikke selv ville have fundet på at sige, får de både indirekte viden om kunsten samt erfaring med at snakke om den – og måske også skubbet til deres forudfattede meninger.

Til udstillingen indrettes et workshoprum for skoleklasser, hvor eleverne i tilknytning til deres besøg har mulighed for at arbejde kreativt.

Varighed: 2-3 lektioner alt efter om forløbet er med eller uden workshopdelen
Antal: Max. 25
Klassetrin: 3. – 6. klasse
Tidsramme:                           Forløb kan som udgangspunkt bookes ind i tidsrummet kl. 8.30-12.30
på alle hverdage i perioden 26/5-30/6
Booking:                        Mail til augustiana@sonderborg.dk, hvis du er interesseret. Angiv klassetrin, antal og ønsket dato/er, så kontakter vi dig for en endelig aftale og sender yderligere info.

Forud for besøget kan du læse meget mere om Julie Boserup og besøge udstillingen online, som den ser ud på Viborg Kunsthal.  Se præsentation af udstillingen.

Formatet er udviklet af scenograf og iscenesætter Sille Dons Heltoft-Christensen i samarbejde med Augustiana Kunsthal og House of Creativity, Vidensby Sønderborg.

Projektet er støttet af Statens Kunstfond og det er derfor muligt, at gøre det til et gratis tilbud for skoler i Sønderborg Kommune.

Bestilling og information:
Ønsker I yderligere oplysninger eller vil I booke et besøge Augustiana, så kontakt kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen på tlf. 21 62 44 52 eller mail til augustiana@sonderborg.dk

Besøg på egen hånd
I er velkomne til at besøge Augustiana Kunsthal på egen hånd i vores åbningstid tirs-søn kl. 12-16, men det er også muligt at få adgang til kunsthallen uden for åbningstiden, fx formiddage og mandage. Skolebesøg kan bookes ved henvendelse til kunstkonsulenten på ovenstående adresse.

Formidlingstilbud.

Ønsker I en guide, som kan introducere den aktuelle udstilling, parkens kunstværker eller noget tredje, kan det tilrettelægges efter aftale. Kontakt kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen på tlf. 21 62 44 52 og forhør dig om mulighederne. Derudover udarbejder vi 2-3 formidlingsaktiviteter årligt, som er skræddersyet udvalgte udstillinger eller projekter.

Entré
Der er altid gratis adgang.

Madpakker
Det er muligt at spise medbragt mad udendørs i parken – er vejret og årstiden ikke egnet, finder vi et lokale til jer.

Finder du ikke det du søger, så kontakt os endelig og hør om mulighederne. Finder du ikke det du søger, så kontakt os endelig og hør om mulighederne.

Ordensregler:
Vi beder alle gæster om at vise hensyn over for hinanden samt være opmærksom på:

– ikke at røre kunstværkerne
– ikke at tage (større) tasker mv. med i udstillingsrum og -sale
– at børn skal være under opsyn af deres voksne ledsagere
– at mad og drikke ikke må medbringes i udstillingsrum og -sale
– at rette sig efter personalets anvisninger

Vi glæder os til at se jer!