Til nyhedsoversigten

25.08.23

VERDENS BOBLE + MANGELFULDT VEDLIGEHOLDTE OVERFLADER

Augustiana Kunstpark & Kunsthal åbner lørdag den 23. september to nye soloudstillinger i Det Hvide Palæ i Augustenborg. I stueplan rykker Nour Fog ind med udstillingsprojektet ‘Verdens boble’, der består af eksperimentende keramiske objekter. På første sal viser Ivan Andersen nye malerier under overskriften ‘Mangelfuldt vedligeholdte overflader’.

Nour Fog: Mine børn, installationsview, LeBicolore – foto: Fabian Kleinefenn

Nour Fog: Verdens boble

Nour Fog indtager de herskabelige lokaler i Det Hvide Palæ med eksperimenterende keramiske værker under overskriften ’Verdens boble’.

Titlen leder tankerne hen på bobler dannet i væsker: liv, der opstår i vand. De bobler, der dannes i det livgivende fostervand og manifester sig som – liv.  Boblen som et rum for udvikling og transformation. I udstillingens hovedværk, ‘Mine børn’, der består af keramiske spædbørn i rødlige toner, kredser Nour Fog om for tidligt fødte spædbørn, babyer og børn, der kræver særlig omsorg og pleje. Andre værker peger på den fysiske krops funktioner og organer, fx et stort lyserødt hjerte med øre, en serie ’veneæg’ og sølvskinnende ‘navler’.

’Verdens boble’ har tidligere på året været vist i Paris – og nu glæder vi os til at præsentere den for et dansk publikum. Nour Fog arbejder med personlige problemstillinger, men formår at give værkerne et almengyldigt perspektiv, så de opleves vedkommende, fortæller kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen.

Læs mere i det vedhæftede pressemateriale.

 

Ivan Andersen: Ai Funghi 3, 2023

Ivan Andersen: Mangelfuldt vedligeholdte overflader

Med en række nye malerier samlet under overskriften ’Mangelfuldt vedligeholdte overflader’ udfordrer Ivan Andersen de klassiske forventninger til landskabsmaleriet, herunder hvilke materialer, man sædvanligvis bruger. Han har bl.a. arbejdet med OSB-plader, savsmuldstapet, spartelmasse og beton, alt sammen materialer, som giver associationer til et byggemarked frem for en butik for kunstnerartikler.

Udstillingen tager afsæt i tiden, hvor Prinsesse Louise Augusta benyttede palæet i Augustenborg (i dag Augustiana Kunsthal) som enkesæde. Hendes sene år i palæet markerede begyndelsen på romantikken i Danmark, en periode hvor naturens skønhed var et yndet motiv for de danske guldalder malere, forklarer kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen. I kontrast hertil henter Ivan Andersen sine motiver i det uskønne eller uønskede.

Inspireret af egne aktuelle problemer med skimmelsvamp, dyrker Ivan Andersen bl.a. æstetikken i de mønstre og strukturer, som opstår på fugtskadede mure og vægge.

Læs mere i det vedhæftede pressemateriale.

 

DOBBELTFERNISERING

Lørdag den 23. september åbner vi efterårets udstillinger i Det Hvide Palæ. I stueplan rykker Nour Fog ind med udstillingsprojektet ‘Verdens boble’, der består af eksperimentende keramiske objekter. På første sal viser Ivan Andersen nye malerier under overskriften ‘Mangelfuldt vedligeholdte overflader’.

I tidsrummet kl. 14-16 vil der være rig mulighed for at møde kunstnerne, opleve udstillingerne og nyde en forfriskning. Ferniseringen indledes med åbningstale ved Christel Leiendecker, udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab samt et musikalsk indslag ved Thorstein Hemmet, der opfører ‘Augustiana Suite’ for fields recordings, computer og fløjte.

Udstillingsprogrammet er støttet af Statens Kunstfond og Det Obelske Familiefond og begge udstillinger kan ses frem til 26. november

 

Udstillingsperiode:
23. september – 26. november 2023
Entré og åbningstid:
Tirsdag-søndag kl. 12-16, mandag lukket. Gratis adgang
Adresse:
Augustiana Kunstpark & Kunsthal, Palævej 10-14, 6440 Augustenborg
Website:
Augustiana.dk

 

For yderligere information og pressemateriale, kontakt venligst
Kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen, hnnl@sonderborg.dk, 21 62 44 52